Roses on my Pillow | Roses on my pillow | Meer energie, levenslust én zin in het leven!
Dagelijkse inspiratie voor bewustwording, spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling.
spiritualiteit ontwikkelen,spiritueel,spirituele ontwikkeling,bewuste creatie,spirituele cursussen,spirituele trainingen, bewustwording,transformatie,bewustzijn,transformatie,persoonlijke groei,wet van aantrekking,zelfliefde,spirituele gedachten,reading,spiritueel coach,levensdoel,liefde,angst overwinnen,spirituele groei
1815
blog,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Roses on my Pillow

Wat depressie werkelijk is

Vanaf mijn 11e tot mijn 35e heb ik geworsteld met depressie. Weliswaar vanuit trauma, want een depressie komt haast nooit vanzelf. Daar zijn een heleboel gebeurtenissen, gedachten en emoties aan vooraf gegaan. Op het gebied van behandeling heb ik alles mee mogen maken en zo’n beetje van ieder pilletje mogen proeven. Uiteindelijk bleek geen één de magische pil waar ik zo vurig op hoopte. Ik kwam erachter dat ik het toch écht zelf moest doen. Dat ik de verantwoording over mijn leven draag en de keuze heb om te kiezen voor een leven met depressie of een leven zonder depressie. Ik had geen idee dat ik daarin een keuze had. Ik dacht dat het iets was wat me overkwam. Een makkelijke keuze? Nee. Want gek genoeg kan een depressie heel veilig voelen als je het al zo lang met je mee draagt, ondanks dat het je iedere dag de hel op aarde bezorgt. Onbewust zorgt het er namelijk ook voor dat je je achter iets kunt verschuilen en het leven niet ten volste hoeft aan te gaan. En daar lag juist mijn grootste angst. Ik was bang voor het leven. Ik hoorde ooit een quote van Marianne Williamson die me gelijk raakte.

 

marianne

 

We zijn bang voor onze grootsheid. Al had ik geen idee nog wat ze daarmee bedoelde. Door een bijzondere spirituele ervaring ervoer ik wie ik in werkelijkheid ben. Een ervaring die me haast van mijn sokken blies, omdat het zo haaks stond op wie ik dacht dat ik was. Ook kwam ik erachter dat wij zelf onze realiteit creëren. Op een manier die ik haast niet kon bevatten. Ik had altijd gedacht dat het leven je overkwam, op wat belangrijke keuzes na dan. Ik dacht dat de ene mens gewoon wat meer geluk had op zijn of haar levenspad dan de ander. En ik was nu eenmaal een pechvogel. Op deze manier gaf ik al mijn kracht weg en maakte ik mezelf een slachtoffer van het leven.

 

Op het moment dat we geboren worden zijn we één en al vreugde. Onze natuurlijke staat van zijn. Als baby zijnde hebben we nog geen gedachten (geen ego) en genieten we van niks eigenlijk. Gewoon van er te zijn. Op het moment dat je ouder wordt, leren je ouders je wat goed en slecht is en ontwikkel je een ego. Je hebt ineens gedachten en je vindt overal wat van. Je vindt iets goed of je vindt iets fout. Dat ego hebben we allemaal, niks mis mee. Maar ineens ga je conclusies hangen aan de dingen die je meemaakt.  ‘Ik zal het wel niet goed hebben gedaan’ wordt ‘ik doe ook nooit iets goed.’ En in het ergste geval ‘Ik ben niet goed genoeg.’ En zo creëer je je eigen verhalen. Verhalen die helemaal niet kloppen.

 

Achter de woorden die je jezelf vertelt zit een energie. En als je jezelf negatieve verhalen vertelt dan kun je raden wat dat met je stemming doet en met je levensenergie. We hebben gemiddeld tussen de 60.000 en 70.000 gedachten op een dag. Waarvan zo’n 70% negatief geladen is. Dat is veel he?  Ik had mezelf ook een verhaal verteld wat niet klopte. Ik gaf mezelf de schuld dat mijn moeder ziek was en vond dat ik ook niet gelukkig mocht zijn, als mijn moeder dat niet was. En ondanks dat dat verhaal helemaal niet fijn voelde, bleef ik het mezelf vertellen totdat het mijn overtuiging werd en dus mijn realiteit. 24 jaar later kwam ik er achter dat deze overtuiging de kern was van al mijn depressies. Ik mocht niet gelukkig zijn. Allemaal uit loyaliteit naar mijn moeder. Kun je nagaan dat als je jezelf 24 jaar lang zo’n verhaal vertelt hoe je je dan gaat voelen? Doodmoe, depressief en ziek.

 

Zo hebben we allemaal onze eigen kleine en grote verhalen. Onze eigen belemmerende overtuigingen die onze realiteit zijn geworden. Gedachten die we zijn gaan geloven en er voor zorgen dat we op angst gebaseerde keuzes maken. Kleine schijnbare onbelangrijke keuzes die weer leiden tot de grote keuzes des levens. ‘Die droombaan is toch niet voor mij weggelegd’ dus solliciteer ik niet.  ‘Je kunt niet alles hebben in het leven’ dus neem ik genoegen met een middelmatig leven dat me niet echt vervuld. We houden onszelf klein. Als we op deze manier met onszelf communiceren, verliezen we enorm veel levensenergie en in het ergste geval de passie voor het leven. En op het moment dat we passie voor het leven verliezen dan creëren we stress en uiteindelijk ziekte. De wet van de Aantrekkingskracht leert ons dat hoe meer we aandacht geven aan iets, hoe meer we ervan creëren. De wereld zoals jij hem ervaart is precies een reflectie van jouw innerlijke wereld. En om iets te veranderen aan jouw realiteit, zal er van binnen iets moeten veranderen. Je kijk op jezelf en de wereld mag veranderen. Hoe anders zou je leven eruit zien zijn als je je aandacht zou richten op je verlangens in plaats van je tekortkomingen? Als je dankbaar zou zijn voor wat je wel hebt in plaats van wat je tekort komt? Als je al je unieke kwaliteiten zou gaan erkennen en benutten? Als je zou mogen ervaren dat je een grote bonk liefdevolle energie bent in een fantastisch lijf? Hoe zou je je voelen als je de schoonheid van jezelf en het leven weer in gaat zien? Voel je het verschil? 

 

In mijn ruime ervaring met depressie ben ik erachter gekomen dat depressie geen straf is maar een uitnodiging is om BETER te worden. Dat het een wake up call is. Het leven wil dat jij er alles uit haalt en er uitbundig van geniet. Een depressie is iets wat jou laat beseffen dat er een veel mooier leven op je wacht. Depressie heeft in mijn optiek dan ook niets te maken met een ontbrekend stofje in je hersenen, maar betekent simpelweg dat jij niet afgestemd leeft. Je bent niet meer in contact met jouw ware zelf en leeft niet het leven waar je voor geboren bent.

 

Gelukkig beschikken we over een zelf helend vermogen en kunnen we iedere dag de keuze maken om te kiezen voor het leven. Voor angst of liefde. Voor depressie of vreugde. Wat je in het verleden ook mee hebt mogen maken. Ik heb nooit geweten dat het zo simpel was. Ik besloot dat iedere gedachte die ik dacht, ieder woord die ik sprak en iedere actie die ik nam een bijdrage voor me zou zijn. Ik besloot terug te keren naar die liefdevolle staat van zijn die we in essentie zijn. Door iedere dag af te stemmen op mijn verlangens, mijn vibratie te verhogen en geïnspireerde actie te nemen. Iedere dag nam ik tijd om belemmerende overtuigingen en herinneringen te helen en mezelf een positiever verhaal te vertellen.  Het resulteerde erin dat mijn gezondheid met kwantumspringen vooruit ging. Ik voel me levenslustig, energiek en gelukkig. Doordat ik mijn aandacht verlegde van mijn problemen naar mijn verlangens gaf het Universum me als beloning zo’n beetje alles waar ik naar verlangde. Want zo werkt de Wet van de Aantrekkingskracht. In principe zijn wij in staat om alles te manifesteren in ons leven waar we werkelijk naar verlangen. Als we ons compleet open kunnen stellen voor iedere ervaring. Maar juist onze negatieve overtuigingen blokkeren de weg om daar te komen. Hoe vrij zou je je voelen en hoeveel ruimte zou je in kunnen nemen als je je negatieve gedachtes achter je zou kunnen laten? Kun je je het inbeelden? Het Universum wil met jou co-creeren zolang jij maar contact met haar maakt. Spiritueel?  Ja, maar op een praktische manier. Met je hoofd in de wolken maar je voeten stevig op de grond!

 

In de reguliere zorg wordt vrijwel alleen aandacht besteed aan mindset eventueel in combinatie met medicatie. Ik ben erachter gekomen dat als je op het diepste niveau jezelf wilt helen dit op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau moet gebeuren. En vooral die laatste is iets waar mensen voor terugdeinzen. Simpelweg doordat we het niet kennen en niet geleerd hebben. Niet op school en waarschijnlijk ook niet thuis. Maar juist voor mensen die depressief is zingeving zo belangrijk. Het is belangrijk om te kunnen vertrouwen op iets groters dan jezelf. Het is belangrijk om te weten wat je hier op aarde komt doen om je leven richting te geven. Het is fijn om inspiratie door je heen te laten stromen. Het is belangrijk om te leren vertrouwen op je intuitie omdat deze nu eenmaal een betere raadgever is dan angst. Mezelf spiritueel ontwikkelen heeft niet alleen mijn leven richting gegeven, het heeft letterlijk mijn leven gered.

 

Ik heb naar aanleiding van de vele trainingen die ik volgde én mijn eigen levenservaring een super waardevol online programma geschreven dat geschikt is om te volgen als je je neerslachtig voelt, (chronisch) vermoeid bent of wanneer de échte passie voor het leven is verdwenen. Ik zou het te gek vinden om jou er kennis mee te laten maken! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Mocht je vragen hebben dan kun je me mailen op info@rosesonmypillow.com of via het contactformulier op de website.

 

‘ De keuzes die je maakt zijn zoveel meer krachtiger dan wat je zegt dat je wenst.  Je keuzes bepalen je pad. Waar kies jij voor?’ heart-pink1

0
1