Blog Roses on my pillow | Zin in het leven | Online levenslust training
Dagelijkse inspiratie voor bewustwording, spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling.
spiritualiteit ontwikkelen,spiritueel,spirituele ontwikkeling,bewuste creatie,spirituele cursussen,spirituele trainingen, bewustwording,transformatie,bewustzijn,transformatie,persoonlijke groei,wet van aantrekking,zelfliefde,spirituele gedachten,reading,spiritueel coach,levensdoel,liefde,angst overwinnen,spirituele groei
1815
blog,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Roses on my Pillow

Perfectionisme loslaten

Wanneer ik dingen van mezelf MOET dan voel ik dat gelijk in mijn lijf. Vooral wanneer ik veel van mezelf MOET. Wanneer ik alle spreekwoordelijke balletjes in de lucht probeer te houden. Ik wordt chagrijnig, moe en mijn energie wordt heel onrustig.

 

Wanneer ik mijn MOETEN vervang door WILLEN verzacht die energie al. Als ik me afvraag wat ik werkelijk WIL (dit kan praktisch in iedere situatie) dan voel ik de druk van me afglijden.Kiezen voor de weg van de minste weerstand is je zoveel mogelijk laten leiden door dat wat goed voelt.

 

Hoe zou je hetgeen wat je van jezelf moet leuk of makkelijker kunnen maken? En wat zou je dan doen? Wat van je to-do lijstje is echt belangrijk en waar geef je jezelf toestemming voor om los te laten? En kloppen de verwachtingen waarvan je denkt dat anderen ze van je hebben? Of is dat jouw invulling? Check ze eens.

 

Perfectionisme is sterk gelinkt aan eigenwaarde. Wanneer we de dingen goed doen, dan worden we geaccepteerd.  We moeten vriendelijk zijn, mooi zijn, sterk zijn en slim zijn. Iets waar veel werkende vrouwen steeds meer onder gebukt gaan.

 

Kinder traktaties waar de juffen van glunderen, een luisterend oor zijn voor al je 8 vriendinnen, een #fitgirl lijf hebben en iedere avond een voedzaam sterrenmaal op tafel toveren nadat je na werktijd de kinderen van de BSO hebt gehaald en ondertussen nog even de boodschappen hebt gedaan voor sluitingstijd.

 

Van wie MOET jij al die dingen? Wiens verwachtingen zijn dit? Naar wiens goedkeuring hunker jij naar?

 

Het vergt moed om je ‘moeten’ los te laten. Want wanneer je het moeten loslaat wordt je geconfronteerd met gevoelens van niet goed genoeg zijn of falen. Maar alleen van daaruit kun je leren van jezelf te gaan houden. Perfectionisme staat zelfliefde in de weg. Perfectionisme bevestigt het gevoel dat je niet goed genoeg bent en dat het altijd beter kan.

 

Het is een proces van loslaten. Van de boel de boel eens laten en ervaren wat dat met je doet. Eens zonder make-up boodschappen doen. De wc eens niet hebben gedaan als er visite komt. Een taak van je to-do lijstje niet afgestreept hebben aan het einde van de dag. En dat gevoel wat dan bovenkomt drijven accepteren en erbij blijven. Wetende dat je je best hebt gedaan en dat dat goed genoeg is. Kijken naar wat WEL goed is gegaan die dag in plaats van de focus te houden op de teleurstelling.

 

Praktisch tips zijn grenzen stellen en delegeren. Voor het innerlijke werk van ont-moeten en het vergroten van zelfliefde ondersteun ik je graag!

0
0

De tool voor een betere communicatie!

Ervaar jij ook dat communiceren met je geliefde, op het werk of in een vriendschap soms lastig kan zijn? Dit komt omdat we veelal praten vanuit ons ego (hoofd) in plaats van ons zijn (hart). Wat er gebeurt als de communicatie niet geheel zuiver is, is dat we in conflictsituaties terecht kunnen komen. We doen aannames of vullen in voor de ander.

 

We verliezen daardoor begrip voor elkaar of voelen ons persoonlijk aangevallen. Wanneer we ons helemaal zouden laten leiden door ons ego dat zouden we in de ergste gevallen ons niet meer uitspreken of het contact uit de weg gaan.

 

Een prachtige tool die ons helpt op een doeltreffende manier te communiceren is de talking stick. Stephen Covey gebruikt deze in zijn trainingen maar de oorsprong van de talking stick bevindt zich in het Sjamanisme.

 

Hoe werkt het?

Een talking stick is een praatstokje. Je kunt deze in new age winkels kopen maar er ook zelf een maken. het liefst van een natuurlijk materiaal dat de harts energie kan opnemen zoals hout of een steen.


Het doel is dat wanneer je in gesprek gaat met de ander dat je het in je handen neemt. Dit maakt het makkelijker om te praten vanuit je gevoel dan vanuit je hoofd. De ‘regel’ is dat je degene die de talking stick vastheeft alle ruimte geeft om zich uit te spreken. En de ander dus met aandacht luistert.
Dit is op zich al een mooi persoonlijk doel want we zijn het zo gewend om te reageren in plaats van de ander helemaal te ontvangen. 

 

Als je de stick vasthoudt mag je delen wat bepaald gedrag met je doet. Waar je tegenaan loopt en hoe je het graag zou willen ervaren. Doordat het voorwerp jullie zuivere harts energie opneemt maakt het dat de gesprekken steeds makkelijker worden. Zodra je de stick vastpakt kun je niets anders meer dan jouw waarheid spreken. Dit maakt de communicatie heel zuiver.

 

Geen gesprek vanuit verwijt maar vanuit puurheid. Wanneer je uitgesproken bent kun je aho zeggen als teken dat je uitgepraat bent. De ander zegt aho en geeft daarbij de bevestiging dat hij/zij jou gehoord en gezien heeft in alles wat je gedeeld hebt.

 


Een talking stick is de perfecte tool om meer verbinding te brengen in situaties. Te gebruiken privé of tijdens een vergadering. Het leidt tot meer begrip en minder conflicten. Wellicht leuk om eens thuis of op het werk tijdens een vergadering of team building te introduceren! 

 

0
0

Als het altijd om de ander gaat

Als het altijd om de ander gaat…
 
Ik voel hoe ik continu bezig ben met zijn behoeftes. Zijn behoeftes continu boven die van mij stel. Ik voel hoe ik hier soms op leegloop. Ik voel dat ik hem alle ruimte en alle geduld geef maar ik voel ook steeds meer een kracht in mij naar boven komen.
 
En ik dan? En mijn behoeftes dan? Waar ben ik in dit verhaal? Mag het ook een keer om mij gaan?
 
Dit gaat allang niet meer om hem en mij. Dit gaat over mij en mijn moeder.
 
Ik herinner me die keer dat we twee jaar geleden bij de cardioloog zaten. Ik had een holter apparaatje meegekregen en moest iedere keer dat mijn hart raar deed op het knopje drukken. Ik had ruim 150 keer op het knopje gedrukt. Bij het inleveren vertelde de zuster zijdelings dat dat wel erg veel was. Ik vroeg niet om geruststelling. Ik ging naar huis waar ik mijn zorgen met niemand deelde en wachtte netjes de uitslag af.
I do this shit alone.
 
Tegen die tijd was de spanning zo opgelopen dat ik alle moed bij elkaar geraapt had en mijn moeder vroeg mee te gaan. Ik voelde me net een klein schoolmeisje. Maar dit zijn momenten waarop je gewoon je moeder nodig hebt. Wat de uitslag ook zou zijn ik wilde dat ze of taart met me ging eten of me gerust zou stellen als de uitslag niet goed was. Deze keer ging het om mij en mijn angst.
 
Tijdens de uitslag zag ik het voor mijn ogen gebeuren. Ze nam het hele gesprek over en vertelde hoe moeilijk het voor haar was. Hoeveel zorgen ze had. Ik zag het voor mijn ogen gebeuren en zei niets want ik was perplex. Het enige wat ik kon constateren was het ongeloof en een ongemakkelijk gezicht van de cardioloog. Duidelijk niet wetend hoe hij het gesprek moest sturen. Hij stamelde iets over procenten en dat ik met de 150 x keer nog net onder de norm zat en dat het compleet onschuldig was. De cardioloog schudde onze handen en terwijl we de gele hal uitliepen zag ik hoe opgetogen mijn moeder was.
 
Mijn emoties begonnen te zakken in mijn lijf en ik voelde de grond weer onder mijn voeten. Ik voelde een mengeling van opluchting en boosheid. Gebeurde dit echt? Ging het weer om haar? Mijn hele jeugd ging om haar. Ik snauwde wat terwijl we in de auto stapten maar verdriet vulde mij buik.
 
Achteraf was het niet de beste optie om mijn moeder mee te nemen. Tenzij ik haar duidelijke instructies zou geven wat ik van haar nodig had op dat moment. Doordat ik dit niet deed werd ik eigenlijk bevestigd in een oude pijn : het ging niet om mij, het ging om haar.
 
Wat ik van dit soort situaties leerde is dat ik in ieder moment stil mag staan bij waar IK behoefte aan heb. Door contact te maken met mijn lijf en mijn hart. Ook in contact met de ander voel ik weleens…is dit wat ik wil op dit moment? Of zegt mijn lijf wat anders? Als je codependent bent of jezelf regelmatig wegcijfert dan is dit niet iets wat je in een paar dagen onder de knie hebt.
 
Het fijne vind ik bijvoorbeeld aan het contact met mijn vriend dat hij soms vraagt waar ik behoefte aan heb. Dan zet hij me als ware even stil bij mij.
 
En hier mag je ook om vragen. Wil je af en toe even checken of ik nog oke ben? Want WIJ hebben ook iemand nodig die er voor ONS is. Die urenlang naar ONZE verhalen luistert. Die vraagt ‘Schat wat wil JIJ met kerst doen?’
 
Dat is wat we nodig hebben en dit mogen we communiceren. Dat is voor mij de enige manier om de cirkel te doorbreken.
0
0

5 winter dating tips!

Soms heeft je relatie even een positieve swing nodig. Een lekker momentje om echt even tijd voor elkaar te nemen en te verbinden. De winter is daar een heerlijke knusse tijd voor vind ik zelf. Lekker tegen elkaar aan te kruipen en weer eens uitspreken waarom je elkaar zo lief en leuk vindt. 

Ik heb 5 van mijn lievelings winter dating tips voor je op een rijtje gezet! 

Stuur je geliefde via Google Maps je locatie door en laat hem je zoeken. Jij zit beeldig in een besneeuwd park op een bankje met een thermoskan met heerlijke warme gluhwein! 

Bouw samen een fort met dekens en kussens. Jullie eigen warme zachte liefdesnestje. Even afgezonderd van de buitenwereld en alleen maar aandacht voor elkaar. Kriebelen en kroelen verplicht! 

Schrijf op post-its vragen die je je geliefde altijd al eens hebt willen stellen en stop ze in een grote schaal. Hij mag ze beantwoorden en daarna beantwoord jij ze ook. Wel zo eerlijk. Uiteraard geen suggestieve vragen richting exen of iets dergelijks. Vraag hem naar zijn verlangens. Of wat hij nog een keer met jou wil beleven. Vissen naar complimentjes mag ook best. 😉 Wat vind je het leukste aan mij? Wat was jouw favoriete herinnering aan ons samenzijn?  Een heerlijk momentje om te verbinden en de liefde weer opnieuw te beleven. 

Stuur hem een ondeugend berichtje ‘ s middags. Wanneer hij thuiskomt van zijn werk mag hij het spoor van jouw kledingstukken volgen als hij de vragen die je hardop stelt goed heeft. Eerst je broek bij de voordeur. Je shirt bij de trap. Je bh een paar treden hoger. Je string voor de slaapkamerdeur. En als hij de deur vol verwachting opent lig jij als kers op de taart poedelnaakt op bed! Ik denk dat ie heel snel boven is 😉

Maak zo rond kerst met je geliefde eens s avonds een winterse wandeling door je woonwijk. Lekker gluren naar al die gezellige tafereeltjes en kerstlampjes terwijl je sneeuwvlokjes opvangt met je tong en elkaar een ijskoude french kiss geeft. En daarna natuurlijk lekker warm thuiskomen…

 

Tag je op Instagram of Facebook @rosesonmypillow in een van deze dates? Dan heb ik iets leuks voor je!

Veel liefdesplezier!

0
0

Hoe kun je de ander helpen?

Mijn grootste uitdaging in welke relatie dan ook is om dicht bij mezelf te blijven. Om mijn energie uit de ander te halen. Om te stoppen met me verantwoordelijk te voelen voor hun geluk en ze hun eigen pad te laten volgen. Om zelf om te leren gaan met de machteloosheid die ik voel als de ander pijn heeft. Dat is namelijk iets van mij.

Wanneer we denken de ander te helpen met allerlei goedbedoelde adviezen beroven we ze eigenlijk van hun eigen zielenpad. Van de lessen en inzichten die ze zelf op mogen doen. Want alleen daardoor bouw je zelfvertrouwen op, door te ervaren dat alle antwoorden al in hun zelf zitten.


Wil je een ander echt helpen? Laat een ander dan merken dat je er bent. Luister aandachtig. Be a spaceholder. Kom niet gelijk met tissues aan waardoor het huilen stopt maar geef iemand de ruimte om te huilen. Blijf erbij.


Wees moedig om te zeggen wat je ervaart in contact met de ander. Soms heeft een ander dat nodig om een drempel over te gaan. Bied een ander veiligheid hierin.


Trek niet de aandacht gelijk naar jezelf door herkenning uit te spreken of met een oplossing te komen maar geef de ander ruimte om er helemaal te zijn. Dat is een ander helpen. ❤️

0
0