Hoe kun je de ander helpen? | Roses on my Pillow
22814
post-template-default,single,single-post,postid-22814,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Hoe kun je de ander helpen?

Hoe kun je de ander helpen?

Mijn grootste uitdaging in welke relatie dan ook is om dicht bij mezelf te blijven. Om mijn energie uit de ander te halen. Om te stoppen met me verantwoordelijk te voelen voor hun geluk en ze hun eigen pad te laten volgen. Om zelf om te leren gaan met de machteloosheid die ik voel als de ander pijn heeft. Dat is namelijk iets van mij.

Wanneer we denken de ander te helpen met allerlei goedbedoelde adviezen beroven we ze eigenlijk van hun eigen zielenpad. Van de lessen en inzichten die ze zelf op mogen doen. Want alleen daardoor bouw je zelfvertrouwen op, door te ervaren dat alle antwoorden al in hun zelf zitten.


Wil je een ander echt helpen? Laat een ander dan merken dat je er bent. Luister aandachtig. Be a spaceholder. Kom niet gelijk met tissues aan waardoor het huilen stopt maar geef iemand de ruimte om te huilen. Blijf erbij.


Wees moedig om te zeggen wat je ervaart in contact met de ander. Soms heeft een ander dat nodig om een drempel over te gaan. Bied een ander veiligheid hierin.


Trek niet de aandacht gelijk naar jezelf door herkenning uit te spreken of met een oplossing te komen maar geef de ander ruimte om er helemaal te zijn. Dat is een ander helpen. ❤️

Manon Asbroek

info@rosesonmypillow.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.