21424
page-template-default,page,page-id-21424,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Over mij

Mag ik je meenemen naar een tijd waarin ik me nog levenslustig voelde? Als kind kon ik uren druk zijn met het plukken van roze roosjes uit de tuin van mijn buurvrouw. Ze had een hele tuin vol. In een grote emmer met water maakte ik er dan mijn eigen parfum van. Zoete herinneringen heb ik aan die tijd. Ik voelde me energiek en vrij om helemaal mezelf te zijn.

 

Ergens in mijn jeugd ben ik die vrijheid compleet verloren.

 

Of eigenlijk verloor ik mezelf. Ik vond manieren om niet te voelen en ik ging me aanpassen om geaccepteerd te worden. Dit is de light versie van het verhaal.

 

Er wordt ons vrouwen al op een heel jonge leeftijd geleerd om niet te emotioneel te zijn. Om niet boos te zijn maar vriendelijk. Om netjes met onze benen over elkaar te zitten in het openbaar. Er werd ons op vroege leeftijd al precies geleerd wat je moet doen om geaccepteerd te worden. Je wilt erbij horen. Iedere dag krijgen we het voorgeschoteld door de media dat we mooi moeten zijn. We weten dat wanneer we aan deze standaarden voldoen dat we geaccepteerd worden.Maar we verliezen daarmee ons vrije authentieke zelf. We zijn het zo gewend om in te spelen op wat de buitenwereld van ons vraagt dan om onszelf af te vragen wat JIJ echt nodig hebt om gelukkig te zijn.

 

Die lightversie hierboven kent een vervolg. In 2015 kreeg ik na ruim 15 jaar de diagnose Chronisch Vermoeidheid Syndroom. Ik zat jarenlang in een vicieuze cirkel van mezelf uitputten en daar weer van moeten herstellen. Hoe meer ik mezelf uitputte, hoe langer de hersteltijd was. Totdat het me niet meer lukte te herstellen en ik me ruim twee jaar van de bank naar het bed verplaatste.

 

Ik gaf te veel van mezelf. Was perfectionistisch. Was te veel met de ander bezig. Wilde alles goed doen. Want als ik iets goed deed, dan was ik veilig en hoefde ik mijn minderwaardigheid niet te voelen. Hard work kan ik je vertellen.

 

Na jaren van therapie besefte ik dat ik een compleet nieuwe manier van leven nodig had. Een manier waarop ik in flow kwam met het leven. Waarin IK de basis was en mocht kiezen voor mezelf.

 

Ik leerde alles over de mannelijke energie waarin wij allen leven. Vanuit wilskracht en ratio. En ontdekte als tegenhanger de vrouwelijke energie die zoveel meer zachtheid in mijn leven bracht. Die me leerde blindelings te vertrouwen op mijn intuïtie en daarnaar te leven.

 

Nooit heb ik geweten dat het leven ook moeiteloos kon.

 

Die vrouwelijk energie integreerde ik in mijn zijn, mijn hart en mijn leven. Mijn focus ligt iedere dag op het openen van mijzelf. Om aanwezig te zijn. Om te voelen wat goed is voor mijn lijf. Om me te openen voor de schoonheid van het leven en deze te voelen in iedere vezel van mijn lijf.

 

Het verbinden met mijn vrouwelijke essentie was de basis in dit hele proces. Ik bloeide op!

 

Dat was het moment dat de rozen weer op mijn pad kwamen. Ik voelde meteen de overeenkomst met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en groei. Een roos is levendig, harmonieus en sereen. Ze is het mooist wanneer ze in bloei is.

 

Nu begeleid ik vrouwen in het proces waar ik zelf doorheen ben gegaan. Ik ontdekte de ondersteunde energie van de roos. Zij werkt kalmerend op je zenuwen en ze helpt je hart te openen. Voor jezelf, voor het leven, voor de liefde.

 

Voel jij een diep verlangen om weer echt deel te nemen aan je leven, om helemaal op te bloeien, dan help ik je daar graag bij!

Liefs Manon heart-pink1

 

Psst…ben jij benieuwd hoe het voelt als jij volledig in bloei staat? Doe dan hier de inner goddess oefening!